God Natt!

Hej på er!

Nu är denna tisdag över för mig. Nu ska jag sova och drömma att jag vunnit 2 miljarder. Jag såg för länge sedan att det var ett gammalt par (75-80) hade vunnit 2 miljarder... Och TJURAT!!!!  Varför dom tjura?  Jo för att dom hade chans för två och en halv miljard. Dom "förlorade" en halv miljard, men vann istället 2 miljarder. En annan hade gått fram till Snakey och sagt det jag velat säga i hela 3 år. Sedan hade jag nog ringt min arbetsgivare, nej det hade jag inte alls gjort. Jag skulle arbeta klart mina 8 veckor med ett EXTREMT leende på mina läppar.

 Sedan hade jag nog tagit den där resan till USA och jag hade skänkt 10 miljoner till Sea Shepherd. För att köpa en eller 2 ordentliga båtar som kan konkurera med Japanerna´s harpunskepp!!!!! Kolla hur mycket passion jag har. 10 miljoner, det är extremt mycket pengar. Bob Barker, the host av alla host´s som finns. Alla som har lite insikt i USA vet vem Bob Barker är. Han har en game show i USA. Han gav bort 5 miljoner som dom köpte en båt för som även är namngiven efter Bob Barker. 

Jag tror att allting kommer stanna vid en dröm.

Sov gott.

Pierre Hammarström

Tar mitt pick och pack.....

Hej.

Imorgon tar jag mitt pick och pack och flyttar till min syster. Närmare jobbet men framför allt för att kunna spendera lite tid med henne. Men jag ska ta en paus i min packning för att äta och titta på boll. Snart börjar en otrolig bollmatch, samt att jag är lite nere för att jag kommer inte kunna se Robin Söderling mot Rafael Nadal. Måste ta reda på när den matchen spelas så jag kan sticka hem för att se.

Allting går bra på arbetet. Börjar komma in i det mer och mer. Jobbigt att kliva upp. Nu ska man börja cykla uppp för örnen backen. Tungt som bara den. Men man bränner lite fett innan arbetet. Sedan går jag otroligt mycket på arbetet. Om det finns nån som läser detta och bor där kan nog bekräfta det.

Jag skrev på Facebook, att jag verkligen älskar kärleken och respekten som fanns mellan Eminem och hans bästa vän Proof. Proof vart skjuten till döds utanför en krog. Detta hände en april dag 2006 tror jag det var. Eminem sjunger,rappar eller pratar (Som man själv vill) mycket om Proof i sitt nya album som för övrigt är helt otroligt.

Jag vill även ha nya plattan av Dirty Dixxx. Tror jag måste köpa den.

Nu ska jag äta och njuta av bollmatchen.

Pierre Hammarström


Ny vecka och nya möjligheter

Hej hopp.

Idag var första arbetsdagen avklarad. En massa att göra. Tiden gick lagom fort, kan gå snabbare bara den vill. Jag tror jag måste trimma klockan, dreva den eller vad som helst. Bara den går fortare. Jag vet inte varför jag vill att den ska göra det. Jag blir ju arbetslös efter dessa 8 veckor. Men jag är inte van tiderna än. Måste få in rutinen sedan kommer det nog gå fort. Jag saknar vara på Vivsta Skola med Rolf Kempe. Det var så intressant. Varje dag var det något nytt. Visst vi körde samma med alla klasser. Men det var det där, när man fick se glädjen på barnen medans dom hade idrott. När vi lekte gammel gäddan. När jag stod i mitten och jagade de små liven. Dom skrattade och stojade. När vi spelade brännboll och det vart mycket roligare så fort jag var med. Det är ganska roligt det där. Barnen kan tycka det är jätte tråkigt och dem flesta står och gnäller för att det är tråkigt, då säger jag att jag kan vara med en stund då vill alla vara med och då är det inte tråkigt längre.
Saknar när jag och Rolf stod/satt i lärarrummet och hade alla disskutioner. När lärarna dömde ut varandra. När man själv gick där trodde man bara att dom satt och disskutera massa skolarbeten med varandra hela tiden och att det nog var, URTRIST.

Tvärt om, hela tiden var det glada ansikten, inte bara för att dom fick ha en kaffe kopp i handen utan för att det var alla skämt och även allvaret som gjorde dem glada av att ha en sån arbetsgrupp. Där alla ställde upp. På sitt sätt.

Det finns en plats där jag trivs så fruktansvärt bra. Det är, hör och häpna personalrummet/ VAKTMÄSTERIET på E.on Arena. Personalen är helt otroligt undebar. Där skämtar vi om ALLT och det är helt underbart att kunna sitta bara där och disskutera. Jag kan vara på E.on Arena ifrån klockan 07.00 till 23.00. Jag vill aldrig hem därifrån. Jag tror det är få gånger jag har gått hem för att jag velat därifrån. Jag kan inte minnas. Jag vet inte hur jag kom in på detta ämne men det får mig så glad att skriva om det.

Sommaren får en att uppskatta det man har på vintern. Det är dåligt att vi har snö, annars är Sep till Maj undebar. Det är hockey, jag får vara på mitt andra hem. Där är det frid. Där vill jag arbeta. Mitt drömarbete är Vaktmästare på E.on Arena. Skulle Henrik Hansson se detta, jag är er nya generation. Jag skulle aldrig lyckas på samma sätt som Kent, Heine, Tommy, Mats ,Urban och vi får absolut inte glömma SVEN NORDIN. Huvudbasen på E.on Arena!!!!

Svisse är kugghjulet. Utan Sven är det ingen E.on Arena. Det finns nästan inte i mitt kapitulär att gå på hockey utan att titta upp mot Sven´s plats och vinka. Det är halva matchen.

Nej tiden försvann. Går fort när man har roligt. Ska upp tidigt.

Ha det bra

Pierre Hammarström


Sov Gott

Hejsan.

Jag ska skriva ett kort inlägg innan jag ska sova. Helgen har jag befunnit mig i stugan. Det har varit avkopplande.
Har enbart tagit det lugnt. Imorgon klockan 07.00 ska man infinna sig på Örnen Timrå för att starta arbetet. 2 sköna veckor sedan studenten. Nu ska man slita 2 månader för att sedan vara arbetslös igen.

Men jag trivs med mitt liv!

Sov gott

Pierre Hammarström

Lördags kväll

Hejsan.


Jag och Mattias är ett otroligt tag team. Vi spelade kubb mot Pappa, Mamma och Emma.

Vi vann första utan att dem lyckades få ner en av våra kubb. Vi gav dem en chans till att revanchera sig men dem tog den inte. Vi vann andra och dom fick bara ner en av våra. 

Efter vinsterna tog vi en varsin kall öl och satt oss i badtunnan. Jag tog första ölen sen jag två och ett halvt år. Vi hade otroligt trevligt och pratade framför allt om träning. Mattias har ju tränat en längre tid men jag har nyss starta. Så det ska bli skönt. Nu ska vi fika lite granna. 

Sov gott alla!

--=|Pierre|=-- 

Midsommar

Hejsan,

Idag har det varit det typiska midsommar vädret. Regnat åskat och blixtrat. Verkligen blixtrat. Mamma, pappa, Emma, Mattias och jag själv satt och pratade efter middagen, då bara smäller det till och det sprakar efter backen. Väldigt läskigt, sedan så ringer mamma´s telefon och då berättar Annica Hedörn att det brinner på våran sida av sjön. Pappa brandman som han är springer till bilen. Jag och Mattias sprang efter. När vi väl hitta branden så var det redan övertänt men vi kunde rädda en lada som stod bredvid. Jag glömde att berätta att det var en annan lada som brann. Den var tom. Lite olika matrial men inget liv fanns i den.

Det var synd för jag sprang ifrån både kamera och telefon. Så jag har tyvärr inga bilder men det var ganska vackert att stå att titta på. Pappa´s brandmanna vanor kommer fram och han tar snabbt tag i situationen. Brandkåren, polisen och ambulansen kommer. Varför ambulansen ska dit det förstår jag inte men i alla fall. Det vart som det heter på brandmanna språk, LSB = Låt Skiten Brinna.

Nu sitter Emma, Mattias och tittar på film, Into The Blue. Ska slå mig ner jag också.

Ha en fortsatt trevlig midsommar.

--=|Pierre|=--

Going Through Some Changes

Hejhopp

Ni kanske funderar lite över rubriken? Jag satt alldeles nyss och läste min gamla blogg.
Det var som att läsa vad en mellanstadie klass som har rökt på hade skrivit. Det var bland det värsta jag sett. Ni som kände mig, pratade jag så där? Eller var det den tiden då man tyckte att man var cool?
Det känns otroligt skönt att jag har mognat. När jag läser det där så känns det som en livstid sedan. Jag skrev trots allt den bloggen för 2 år sedan. När jag gick i 1an på Timrå Gymnasiet. Vill ni veta vad jag pratar om så gå in på www.pierre8.blogg.se . Jag skäms men inte rädd för att visa mitt förflutna. Det är också en del i sin mognad att erkänna sina misstag. Det var absolut ett misstag av mig att skriva så där. Inte undra på att mitt svenska betyg inte riktigt var solklart.

Jag har alltid lyssnat på rap och det är nog det som gjorde att jag skrev på det där viset. Týckte nog att jag var tuff för att jag skrev sådär men i jag var bara töntig, pinsam och patetisk för att jag skrev på det där viset. Men nu är det helt annat. Otroligt skönt att jag är förbi i den där tiden. Nu börjar mitt rätta jag, det är nu jag ska forma mig. Men som sagt är jag inte rädd att prata om mitt förflutna och inte rädd att kritisera mig själv.

Igår tränade jag, ja ni läste rätt. Jag har velat styrke tränat i en längre tid. Jag har mycket vilja men är alldeles för lat. Dags att byta ut fel kilon i mot dom rätta kilona. Bort med fettet och dit med musklerna. 45 minuters halv lätt styrke, jag ville inte känna mig som en ler gubbe idag så jag börjar med att ta det lite lugnt.

Ursäkta min lilla blogg torka så här i början men jag ska ta tag i det.

Ha en trevlig midsommar

--=|Pierre|=--


Onsdag eftermiddag

Onsdag efter middag, eller hur är det där? Det kan man egentligen disskutera fram och tillbaka men jag tycker att mellan är i mellan 17.00 till ungefär 20.00, sedan är det kväll fram till 00.00 då blir det natt.

I alla fall, nu blir det oxpytt framför tvn och fotbollen till middag. Mycket bra.

Må gott alla

--=|Pierre|=--

Ny dag med nya möjligheter

Tjabba

Solen skiner, det är helt fantastiskt. Vet inte när det var soligt senast. Känns i alla fall som en evighet.

Idag blir det kanske en promenad med hundarna, uppmärksamma ordet KANSKE ;).
Har lite ont i ryggen så det får bli ett kanske.
Sitter just nu och läser expressen och wow vilka rubriker Lagerbäck får. Spelarna sågar han hit och dit, men det var ju inte Lasse som missade öppet mål ifrån 2 meters håll?

Skyll på den killen istället. Men det är alltid tränaren som får bära hundhuvudet.

För övrigt så är det inte så himla långt kvar tills Timrå IK kliver ut på isen igen. Sommaren är en plåga på det viset att man inte får sitta och känna stämningen i "hallen". Saknar hockeyn,nervositet före och under match, stämningen och jublet. Det går inte att beskriva hur undebart det är att höra jublet efter ett mål. Så fort pucken rör nätet är det som att det blir en explosion. Mycket bra.

Men nog om detta, nu vankas det frukost.

Ha en bra dag

--=|Pierre|=--


Lagerbäcks fall inte lika tungt som Nigerias.

Vi har bara EN chans till.

Det är en lögn.

Det är glasklart att Nigeria var värda sin chans att gå till åttondelsfinal. Alla människor är värda tusen chanser. Nästan. Lagerbäck är det. Hans Nigeria är det.

VM är inte rättvist. Chile som vunnit två matcher i rad kan missa slutspelet vid förlust mot Spanien. Nigeria, som förlorat de två första matcherna, hade chansen att gå vidare vid vinst.

Men då får man inte missa öppet mål rakt framifrån från en halv meter. Då får man inte missa som Martins gjorde med tio minuter kvar.

Nigeria hade chansen. Maradonas Argentina gjorde sin plikt. Det gick inte ändå.

Lagerbäck kan hänga av sig sin spårvagnskontrollantsjacka och ta flyget hem till äppelträdgården och sänka ner mysbrallorna i platstolen.

 Detta är ett äventyr som gjort honom rik. Vi andra kan iskallt konstatera att lag från den afrikanska kontinenten inte håller måttet.

Fast det gör å andra sidan inte lag från Europa heller. Eller hur Frankrike?

Lagerbäck hoppade på ett galet tåg mot gryningen. När han vaknar imorgon är han arbetslös men rik som ett troll.

Och rika troll laddar alltid på fötterna.


Ny dag, ny vecka och ett nytt album av EMIN3M

Hejsan.

Jag tror att fick kramp i mina fingrar igår. Jag skrev ungefär 8-9 inlägg på 2 timmar. Samt det sista tog mig ungefär en och en halv timma att skriva men jag gör det jätte gärna ifall det blir bra respons ifrån er läsare. Skriv gärna i kommentarsfältet vad ni tyckte. Men jag hade i alla fall skit roligt. Det roligaste jag skrivit på länge.

I alla fall. Idag släppte Eminem ett nytt album. Jag har bara tagit mig till andra låten, men än så länge är den hur bra som helst. När jag är klar lär Eminem bevisat att han åter igen är NR 1.

Jag kanske live bloggar ifrån Spanien matchen. Men då blir det tyvärr inte att jag kommer prata så mycket om dom andra matcherna.  Hur tycker ni att jag ska göra?! Don´t be afraid to write to me!

Tröttheten slår in.

Hejsan. Vill bara be om ursäkt för vissa stavfel som finns i slutet av inlägget. Jag vart ganska trött så det vart små slarvigt. Ber om ursäkt.

God Natt.

--=|Pierre|=--

Live fotboll´s blogg

Ja välkommna tillbaka. Vad tycker ni om denna fotbolls söndag? Jag själv tycker det har varit j*vligt roligt och framför allt trubulent. Det har kommit in rapporter till alla medier om olika skandaler. Till exempel hur Frankrike beter sig. Helt otroligt men synd att Italien matchen var så dålig men jag återkommer till det senare i detta inlägg. Ja, vad ska man börja med i detta inlägg, jag tror vi börjar med resultaten och lite match snack. Kommentera gärna era åsikter för er som såg matchen. Det skulle vara skoj, att få igång en liten disskution.

Vi börjar med Paraguay i mot Slovakien, jag såg inte matchen. Tyvärr. Men Paraguay vann med 0-2 (0-1 efter första halvlek). Som det verkar var det en hård match.  

  <        Slovakien        0-2 (0-1)         Paraguay               
                                                                                  

                                                                                      Vera (Hårt spel)        45'
  Durica (Tackling)        42'                            
                                                                                     0-1        Vera (Barrios)        27'                                                                                                           0-2        Riveros (da Silva)        86'
  Šesták (Tackling)        47'
          
  Weiss (Hårt spel)        84'

Som vi alla kan se på statistiken så vart det riktigt grinigt i slutet av första halvleken och början av andra. Men två fina mål av Paraguay. Nog om den matchen.


Italien-Nya Zeeland

Ja, en usel tillställning. Ingen vidare bra match. En riktigt dålig match. Terror från Italiens sida. Som jag sagt i flera inlägg för er som följt mig här ikväll är att Italien måste slå ett lag som Nya Zeeland ifall man vill gå vidare. Nu har Italien chans att gå vidare med en vinst över Slovakien på Torsdag. Och att Paraguay vinner över Nya Zeeland. Men vinner Italien så får man troligen möta Holland i åttondelsfinalen och då blir det bara att packa väskorna om dom ska spela på detta vis. Vinner man inte i mot ett lag som är rankat 75? i världen så spöar man inte ett Holland. Men Holland har inte varit bra heller. Lite tur mål i mot Japan tror jag det var. En hands på Van Persie en spelare jag älskar by the way. Mycket pga han är en Arsenal spelare, mycket bra. Sedan ut till Robben tror jag det var som dundra in den eller om det var Sneijder inte riktigt säker men det skulle¨blåst av för hands i alla fall.

Så Italien måste verkligen spela upp sig och inte spela med Iaquinta ifrån start. Tveksamt ingrippande av Italiens förbundskapten att starta matchen med både Iaquinta och Cassano. Två skugg spelare. Många spelare i truppen som är frågetecken. Nya Zeeland spelade ett bra försvars spel samtidigt som Italien inte hade någon fantasi. Även fast förbundskaptenen Lippi påstod att dom hade det och att dom inte hade turen på sin sida. Men jag säger att fantasin var borta. Lägga ut den på Zambirotta och att han ska kasta inlägg på inlägg och inte får nån utdelning. Och jag höll på att glömma. Italien hade tror jag 15-20 hörnor idag och fick inte in en enda boll.

Nya Zeeland gjorde mål efter redan 7 minuter på en fast situation. Frispark till höger utanför Italiens straffområde. Ett inlägg som det blir en nickskarv på och den ställer mittbacken Cannavaro fullständigt. Den går på Smeltz som för övrigt var offside men domaren inte vinkade. Men han kunde ganska lätt peta in bollen och katastrof starten var ett faktum. Italien skapade inte mycket på grund utav sitt bristande fantasi.
Men 29 minuter in på matchen fick Italien en hörna, dom slår in den i straffområdet och där står Rossi som kastar sig fram. Nya Zeeland backen sliter i tröjan så pass mycket att tröjan står som en strut. Han missar bollen och domarn blåser och pekar på straff punkten.
Då börjar kommentatorerna för denna match att säga att det var en filmning. Det är det inte. Han var påväg i mot bollen och spelare drar så att tröjan står som en strut och han faller. Alltså han blir stoppad på ett sånt sätt att han inte kan nå bollen. Han hade chans att nicka in den eller i alla fall på mål så hade det blivit en chans. Men så vart inte fallet utan han blir stoppad på ett regel fel sätt. Att sedan okunnuga Glenn Strömberg sitter och säger att han kastar sig är urdåligt. Han drar han ju i tröjan så vad ska han göra. I alla fulla fall så kliver Iaquinta fram och slår in straffen på ett kyligt sätt. Mycket snygg. Sedan är matchen helt händelsefattig. Lippi låter Camroaniessi spela och han var ur dålig. Slog bort nästan varje passning. 

  Italien        1-1 (1-1)         Nya Zeeland

                                                                  0-1        Smeltz (Vunnen boll)        7'         
Iaquinta (Straffspark)        29'        1-1                 

                                                                    Fallon (Hårt spel)        14'                                                                                                 Smith (Fasthållning)        28'                                                                                                 Nelsen (Olämpligt uppträdande)        87'


För detta VM hoppas jag Italien går vidare. Nog om denna match, låt oss gå över till nästa. 

    Brasilien        3-1 (1-0)         Elfenbenskusten          

  BRA                                    -                            EBK
                                                                         
                                                                                                                                                        
 Fabiano (Kaká)        25'        1-0                                                 
      Fabiano                   50'        2-0                          
 Elano (Kaká)            62'        3-0                                              3-1          Drogba (Y. Touré)          79

Kaká (Olämpligt uppträdande)        85'                                            Tiéné (Hårt spel)        31' 
                              Kaká (Olämpligt uppträdande)        88'                                      Kéita (Hårt spel)        75'
                                                                                           Tioté (Hårt spel)        86'


Ja, första 20 minuterna kände laget på varandra och det var mycket spel på mittfällt. Man satstade inte så hårt i anfallen. Man sprang fram för att se hur det andra laget skulle agera sedan vände man tillbaka och passade hem till backlinjen. Så det var inga seriösa försök. Men i 25 minuten var det en tilltrasslad situation, Elfenbenskustens backar låg ner och Kaká som verkligen var delaktig i denna match trassla fram bollen till Fabiano som dundra upp bollen i nätaket. Det var tack vare studsen som den vart så perfekt hastighet på bollen. Hade målvakten satt händerna på den där så hade händerna suttit i skyddsnätet bakom målet. Ruggigt hårt.

Sedan var det väldigt passivt och Brasilen spelade som jag sa i nåt av inläggen nedan att dom spelade med triangel försvar. Satt högpress med 3 spelare och var snabba i dom defensiva positionerna. Så det var ingen samba fotboll som vi är vana att se Brasilien. Jag tror Dunga den Brasilianska förbundskaptenen vill ha bort den fotbollen efter Tyskland VM 2006. Det vart ett fiasko av Brasilien som verkligen dansade samba ur den turneringen. Det var för mycket fokus på annat än bara fotboll. Dom dansade samba på presskonferanser och vid mål och allt var nästan bara samba. Det var som en lek. Men nu är Dunga mer för försvar först och anfall sedan.

Andra halvlek startade jag och jag missade 2-0 målet pga hundrastning men hann in lagom till reprisen. Ännu en gång var Fabiano framme. Denna gång tog han ner den med armen efter en crossboll tror jag det var inte solklar hands men domaren lät det gå vidare. Sedan blir det en studs på bollen och där tar han ner den med armen. Han använder armen till sin fördel utan att någon av dom 3 domarna såg någonting. Och då kan han rulla in bollen ganska enkelt. Det värsta var att domaren skrattar tillsammans med Fabiano efter målet. På kamra bilderna såg det ut som att han frågade Fabiano att tog du ner den med handen och Fabiano svarar nej nej nej inte alls. Men vi kan klart och tydligt se att han gör det. Lätt för oss med 3-4 repriser medans domarna har sekunder på sig.

Sedan skapar Brasilien massor av chanser. Dani Alves börjar bomba mål med lite halv tama skott. Sedan kommer Kaká ännu en gång som var helt lysande denna match på vänster kanten slår in en mark boll som Elano lätt kan styra in med en bredsida. Mycket snyggt. Detta hände i 62 minuten.

i 79 minuten kommer ett riktigt snyggt anfall av Elfenbenskusten. Ett par snabba passningar som sedan resulterar ett inlägg där Drogba har smygit sig bakom Brasilianska backlinjen och nickar enkelt in 3-1. En liten komminikations fel mellan Julio Cesár och Lucio tror jag det var. Julio Cesár i Brasiliens mål var för övrigt lysnade som vanligt. Enligt Robert Perlskog har han lagt på sig en massa kilo jag förstår inte varför han tar upp det men i alla fall. Ibland undrar man vilka kvalikaftioner man måste ha för att kommentera fotboll.

Sedan händer det inte mycket förutom att det vart riktigt grinigt. Det finns ett sätt att försvara sig i mot Brasilien och det är att spela lite små fult. Men i slutet av matchen drog det iväg till riktigt fult och då rann det över för Kaká som varit lysande och fått tagit i mot en j*kla massa sparkar och det ena och det andra. Så han får ett gult sedan minuterna senare får han ett till gult och ett rött eftersom han fick 2 gula.

Ja mina kära läsare. Hoppas ni har orkat läsa ända hit och jag hoppas det har varit roligt denna kväll. Skriv gärna i kommentars fätlet ifall ni vill läsa mer om VM ifall jag ska Live referera några fler kvällar. FÖr mig har det varigt roligt nu ska jag nog inte skriva mer idag.
Vi hörs imorgon. Ha det bra, hej!


--=|Pierre|=--

Live fotboll´s blogg

Nu ska jag duscha, ta en kopp kaffe och sedan kommer sista inlägget för ikväll. Stanna kvar..


Live fotboll´s blogg

Precis när jag tycker på publicerar gör Drogba ett riktigt snyggt mål. Försvars miss enligt mitt syn sätt. Kul för matchen. Hoppas på mycket energi ifrån Elfenbenskusten.

Live fotboll´s blogg

Brasilien verkligen leker av sig. Dom dominerar mittfältet, spelar ut Elfenbenskusten och har farliga skott på mål. Men jag tycker ändå inte att lednigen är rättvis. Visst 3-0 målet är självklart men dom andra 2 är inte rättvisa. I mina ögon ska det stå 1-0. Svennis byter in Romaric i mot Emmanuel Eboué. Ett offensivt byte och man hoppas han ska sätta fart på anfallet!


Live fotboll´s blogg

HANDS på målet. Men vilken spelare i världen skulle säga ja den tog på min hand när domaren frågade.


Live fotboll´s blogg

Ja då var dom första 45 minuterna slut ( 1 minuts tillägg ). Brasilien leder med 1-0 i mot Svennis Elfenbenskusten.
Det var Louis Fabiano som gav Brasilien ledningen i 25 minuten. Sedan dess tycker jag att brassarna fått matchen lite dit dom vill. Elfenbenskusten kommer inte långt i sina strö anfall. Dom kommer inte riktigt till avslut och det blir bara pajko av skotten. Det var ett skott som var ganska halv farligt men Cesár i brasse målet hade kroppen bakom så det var inte farligt. Men Elfenbenskusten måste använda sig mer utav kanterna. Dom bredar för dåligt och måste använda vänster kanten mer. Måste lista ut ett sätt att komma förbi backarna på kanterna. På ena sidan finns ´Maicon och du springer aldrig ifrån honom. Och på mitten har du en av världens bästa defensiva mittfältare i Gilberto Silva. Spelar i grekiska ligan men gör alltid bra ifrån sig och är given i brasiliens landslag. Höjdbollarna känns som att mittbacken Lucio har kontroll på. Så svennis har en riktigt svår nöt att kläcka

Men för att komma tillbaka till målet. Kaká grötade fram bollen till Fabiano som stänkte upp den i taket.  Riktigt snyggt.

Nu ska jag ta en koppkaffe och "njuta" av den förbaksade reklamen.

Live fotboll´s blogg

 
1-0 till Brasilien. Vilket pangmål. Rakt upp i taket. Ett riktigt grötigt framspel men ack så vackert. Sedan var det den lilla studsen innan som gjorde att det vart ett sånt hårt skott. Men helt klart ett av snyggaste målet i detta VM anser jag. Men jag kom och tänka på det att förra matchen gjorde Maicon mål ifrån sidan i en nästan omöjligt läge. Men det var ett liknande mål som Zlatan gjorde i mot Bulgarien i en kvalmatch i sista minuterna. Men lika vackert var maicon´s

Live fotboll´s blogg

Vad ska vi kunna säga om dom första 20 minuterna? Att båda lagen känner lite på varandra, det är ingen direkt händelse rik match än så länge. Elfenbenskusten har haft 2 frisparkar än så länge. En tog Drogba hand om och där tog han i för kung och fosterland och den gick några meter över. Sedan en halv farlig frispark som målvakten i Brasilien boxade bort.
Vad jag också ser just nu är att Brasilien spelar triangel försvar. Det betyder att dom alltid är tre stycken försvarare imot Elfenbenskusten´s spelare. Svårt att förklara men dom sätter press med 3 man som i en triangel så ända alternativet är att passa tillbaka till backlinjen.

Man kan inte riktigt säga vilka som har övertaget. Men som sagt dom känner än så länge på varandra.


Live fotboll´s blogg

Matchen startar och Robiniho trycker iväg ett skott i ett läge där bästa alternativet var att slå ut den på vänsterkanten. hade blivit faligt då!

Live fotboll´s blogg

Nu blixtrar det av alla kamror på fotboll´s stadion, spelarna gör entré och nationalsångerna spelas upp.

Jag är laddad, spelarna är laddad och jag hoppas ni är laddade för här blir det att åka av !

Live fotboll´s blogg

Hej för er som klickat er in, skit kul. Verkligen!! Ställ frågor hela tiden i kommentars fältet. Ska försöka svara på alla frågor.

Vi kan idag börja med skriva om Italiens match imot Nya Zeeland. Vad ska man säga. Skamligt, tråkigt, ledsamt och värdelöst.
 Det beskriver hur Italien spelade idag. 1-1 är i särklass värsta katastrofen någonsin ifrån Italiens sida. Italien vann VM i tyskland 2006 och rankades som 5 på världsrankingen. Medans Nya Zeeland är rankad 78. Hur kan det vara möjligt att ett fotbolls tokigt land som Italien inte kan slå Nya Zeeland. Serie A är ett av dom 3 bästa ligorna i världen. Och jag har ingen koll alls på vart ligger i liga ranking. Men nog om rankingar.

Nya Zeeland kan man säga nästan vann imot Italien. Dom var 30 cm ifrån att vinna. Den 18 åriga Wood´s var 30 cm ifrån att skjuta ett lag närmare till succe och ett steg närmare åttondelsfinal. Och han var 30 cm ifrån att skjuta ett lag till fiasko, katastrof och skamsenhet.  Men Italien kom undan.

Jag avslutar detta inlägg med att citera självaste Markus Birro, " Italien spelar som släckta fyrar"


--=|Pierre|=--


-

Hej allihopa.

Jag ser att det är nya läsare, hjärtligt välkommna. Jag vet att det är stor blogg tårka och det har att göra med lite saker.

Eftersom jag inte skrivit på länge så tänkte jag skriva ett långt inlägg. Enjoy :)

Idag kom domen iallafall. För något inlägg sedan talade jag om att jag hade varit så klantig att jag spillt mjölk på bärbara datorn. Jag lämnade in den och höll tummarna att dom inte skulle komma på mig. Men jag visste ju att dom skulle göra det. Jag hade väntat mig att jag skulle få betala en summa för lagningen. Det har gått nån vecka och jag har haft en liten mini dator som jag fick låna och jag känner mig inte direkt sugen att skriva på den, så jag fick låna mor och faders dator så att jag kan hålla intresset uppe. Men i alla fall så ringde Media Markt idag och skulle berätta hur läget log till. Började lite fint och talade om vad som behövde göras och ju mer jag lyssnade ju svettigare vart jag. Tankarna började gå att det skulle kosta allt för mycket, att jag kommer få jobba ihjäl mig och så vidare. Till slut efter 5 minuter sa han så då vet du, jag hade inte hört ett ord. " Hur mycket kommer det kosta att byta ut tangentbords tjosan och touch musen?" sa jag. "Ja du Pierre, det kommer att kosta ungefär 8500 så det är nästan ingen idé och eftersom det inte var affärens fel så går det inte på garantin. Så det kommer kosta otroligt mycket pengar att laga den som du hörde" Sa killen på andra sidan luren.  Dom där orden har spelats upp som en scen i mitt huvud hela dagen, jag började tänka ganska snabbt om hemförsäkring, täcker inte sånt? finns det inget som heter drulle försäkring. Snabbt som attans på telefonen och ringa moder, har vi drulle försäkring?!!! Svaret löd som vanligt NEJ.

Så vi får se. Jag ska ta hem min trasiga dator och koppla in tangentbord och trådlös mus. Då funkar den galant. Men så får jag ha så vidare.

Till något roligare.

Min rara kusin Jenny Engberg som även skriver bloggen http://onewaytorock.blogg.se/index.html har lovat att göra om min design. Då är jag som vanligt lite i valet och kvalet vad jag vill ha. Tatueringar är något jag är otroligt intresserad av och det kommer verkligen synas senare på mina armar. Har en liten idé hur det ska se ut men inte riktigt exakt, så det vill jag ha med i desigen. Sedan nån bild på Kat Von D. Eftersom jag går igenom en period i livet där jag byter klädstil och musik stil. Misstro mig inte jag kommer alltid lyssna på Hip-hop och RnB men jag kommer inte klä mig i dess stilar. Im been there done that och jag känner att jag växt ifrån det och dags att hitta min personliga stil. Så rock är någonting jag alltid lyssnat på och eftersom Jenny´s kille Tobias lirar i Dirty Dixxx så har det blivit mer och mer. Så att något rock relaterat vill jag ha och är det nån som vet om rock så litar jag fullt ut på Jenny. Ska ta lite nya bilder som hon också kan använda sig av.


Kusinerna (Patrick och Mattias) och en polare till dem sticker till Göteborg imorgon. Dom ska gå på Metaltown och visst lite avis är man allt. Det hade nog inte varit någonting för mig men för mig är det resan dit som är rolig. Konstig jag är. Det är inte själva huvudsaken som är huvudpunkten utan resan dit och det andra. Så ska dom dit nästa år kan dom räkna med mig om jag inte jobbar.

Nej nu blir det allt för mycket att läsa så jag lägger ner. Har mycket att berätta egentligen. Lite granna om VM i fotboll som jag har tittat på. Har mycket åsikter men det får komma i ett annat inlägg.

Sov gott

--=|Pierre|=--

Bloggtorka

Hej.


Jag känner inte för att blogga på denna dator. När jag fått tillbaka min då kommer jag komma tillbaka och blogga och det kommer vara starkare än någonsin!

Besviken

Hej.

Som sagt imorgon tar vi studenten imorgon, lyckan är total. Med att man tar studenten till kommer även guldkotten. Det är en tävling för alla 3or vem som ska gå ut först på trappan inne på grytan. I guldkotten är det några tävlingar och en av dem är dans. Vi i våran klass har tyvärr aldrig kommit fram till vad vi ska göra för dans. Och dagen innan har vi inte ens haft en träning, det kommer ju gå bra. Dom kanske haft det men isåfall har inte informationen kommit fram till mig. Då säger jag att jag står över dansen. För jag kan ju inte dansa ifall jag inte kan några steg? Vi får se imorgon vad som händer.

Mamma och syster sliter i köket för att få smörgårds tårtorna!!! redo till min mottagning. Det kommer lite släkt och vänner. Vi blir ett litet gäng på dryga 20 pers. Sedan efteråt tror jag att jag skiter i studentfesten. Jag tror jag drar till stugan och bara ta det lugnt. Kanske kasta efter gädda. För mig är det njuta.

Hoppas alla har det bra på studenten/skolavslutning. Ha det trevligt alla.
PS. Jag såg att Martin Masarov var på sjukan, krya på dig. (känner inte killen riktigt men vi snackade lite löst och umgicks på den tiden man var på gården.) DS.


-

God morgon på er.

Imorgon är det studenten!
Man kan knappt tro det. Det kändes så långt bort när man började i 1an på gymnasiet. När man satt första dagen i klassrummet och tittade över den klass som jag skulle tillbringa 3 år med. Man tänkte när vi satt och spelade bluffpoker varje rast att, är det det här vi kommer göra varje dag i 3 år. Men dessa 3 år har verkligen flygit fram. Speciellt det här året. Kusin började i ettan och då vart allting mycket roligare. Vi gick 1 år på samma skola! Man hade nån man kunde gå till och från skolan med.

Från det ena till det andra. Jag gjorde som jag sa att jag tänkte göra. Hämtade skärmen och koppla in den. Fick till rätt inställningar men sedan tappade jag ut sladden så alla inställningar försvann. Jag tänkte göra om det men det gick inte. Så nu är texten jätte stor på datorn. Så jag kan inte sitta här så mycket för mina ögon får anstränga sig så.

Sedan glädjer det mig att Barcelona har slutat pratat om att Cesc Fabregas ska till Barcelona ifrån Arsenal. Jag älskar Barcelona men Arsenal har alltid varit favorit laget. När Arsenal mötte Barcelona i Champions Leauge finalen tror det var 06? men då tänkte jag att spelar ingen roll vilket lag som går vinnande ur striden eftersom det är favorit lagen som spelar. Barcelona vann och jag vart sur inombords. Samma sak när Henry var på väg till Arsenal så tyckte jag att, han ska ju spela för Barca så det gör ju ingenting. Men så fort det var klart kände jag en elak känsla. Den känslan finns även nu. När dom vill ta Cesc ska vara påväg dit. Deras värvnings knep är så fula när man väl tänker efter. Laprota går ut och säger han kommer göra allt i sin makt att värva Cesc men att man kommer respektera Arsenals beslut. Nej inte gjorde dom det. Ett citat ifrån Laporta " Jag hoppas att Arsenal kommer till sitt förnuft och släpper Cesc till oss. Det vore bäst för alla parter."  När han säger alla parter menar han alltså Barcelona. Varför vore det bäst för Arsenal.? Tappar sin lagkapten, deras spelfördelare, deras profil. och deras största stjärna. Nej tacka jag att han stannar i Arsenal. Han har kontrakt på 5 år så stanna dom 5 åren.

Kände att jag var tvingad att skriva av mig lite känslor inom fotbollen.

Men som sagt imorgon är det studenten och jag säger GRATTIS till alla avgående 91or.

Pierre Hammarström

-

Hej.


Förlåt för bloggtorkan. Det är i början man ska skriva mycket så att läsarna blir kvar. Men så länge som jag har min jäkla lånedator ifrån media markt så vill jag inte ens sitta vid den. Jag skulle ju kunna ta in min gamla 17 tums skärm. Tror jag ska göra det imorgon och kolla om det blir någon skillnad.

Idag har bara varit en väntan på att få åka till broder och hugga tag i målar penslen. Kom till bror vid 19 tiden efter att varit på birsta och införskaffat golv.

Jag skynda mig hem vid 21 tiden och kasta mig i duschen, sedan vidare till kusin där jag tillbringat kvällen. Kollat på nån film och haft ganska chill. Studenten är bara 1 dag bort. Om 30 minuter kan man säga att imorgon tar jag studenten. Efteråt blir det att jobba. 15/6 är det säkerhets möte och sedan smäller det till så jobbar jag efter midsommar. Oj, jag har ju inte sagt vart jag ska vara. Jag ska vara vaktmästare på Örnen Timrå i 8 veckor. Ska bli extremt skönt. Var där ifjol i 8 veckor så jag kan med stället och personalen.

Sedan blir det nog en Tatoo och en USA resa nästa år kanske.. Vi får se.

Sov gott alla.

Cheers

Pierre Hammarström

-

Nu är jag så jävla less att jag snart exploderar i ett stort jävla eldmoln, rena Hulken!!!

Fotbolls VM

Tjena!

Jag är en sportfanatiker och jag tänker tala om vilket lag jag tror vinner VM i SydAfrica 2010.


Spanien
Dom har som alltid en stark trupp. La Liga är ju en av världens bästa liga. Om inte den bästa. Dom spelar mer en teknisk fotboll än vad det görs i Premier League. Men men, här är spaniens lag

Målvakter: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona).

Backar:
Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol  (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid).

Mittfältare:
Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Javier Martinez (Athletic Bilbao), David Silva (Valencia), Xavi Hernandez (Barcelona).

Forwards:
Jesus Navas (Sevilla), Juanma Mata (Valencia), Pedro Rodriguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia)

Jag tror dom kommer använda denna elva:

                                                            Casillias


                          Ramos            Pyoul            Pique                Marchena

       
                     Silva                    Xaví             Fagregas               Iniesta


                                               David Villa              Torres            


För mig är det där den namn starkaste elvan ett lag kan ha.  Det är ett måste att lira med Pyoul och Pique i mittlåset.  Xaví och Fabregas är det samma sak. 
Torres har varit skadedrabbad och haft en tung säsong i ett tungt belastat Liverpool. Men han har iallafall gjort en massa mål. På 24 matcher har han gjort 14 mål och totalt i år har man gjort 17 mål på 38 matcher för sitt Liverpool. Som sägs vara hans favoritlag. Under en match med Atletico Madrid så revs hans kaptens bindel sönder och när sedan bildproducenten zoomade in konstaterade dom att det stog "we'll never walk alone". som anspelar på refrängen i Liverpools notoriska låt, på baksidan av kaptensbindeln. När detta sedan spreds över världen blev han en favorit hos liverpoolanhängare, klubben som han senare skrev ett kontrakt med. 

David Villa har gjort 177 mål på 312 matcher i La Liga. Han har just skrivit ett kontrakt med FC Barcelona. 

Så att Spanien är solklara favoriter.  



 
                                              
                                                  


-

Hejsan

Lämnade in min dator alldeles nyss och killen bakom disken såg att det var nåt kladd mellan tangenterna. Jag kan få betala 600 kr för min klantighet.

Fick en mini pc som lånedator och jag ljuger inte när jag säger mini. Den är halva tangentbordet på en vanlig dator. När jag ska trycka en tangent trycker jag på 2. hehe, ska vara glad jag har någonting. Ikväll får vi allt se vád det blir´. Var på möte så jag kan inte hjälpa klassen med klottreret heller. Frida om du läser detta så får du pengarna på måndag. Thats a promise.

Cheers

Pierre Hammarström

Aj

Hej.

Idag har jag en smärtande känsla i axlarna. Det är av paddlingen. Även ryggen är helt slut. Har ni några bra tips/råd hur jag kan få bort smärtan. Säg till

Pierre Hammarström


We Are The World

Hej allihopa. Hoppas ni har sovit gott!

Jag kan bara inte sluta lyssna på We Are The World 25 For Haiti. Där är det massor av kända artister som sjunger. Jag trodde till exempel aldrig att en låt med både T-Pain,Celine Dion, Justin Bieber, P!nk, Uscher och med flera kunde bli så bra. Nu är det ju massa andra också men den är riktigt bra. 

Igår kväll var det game night hos kusinen. Vi lira lite Ps 3, käka pizza, dunka musik och snackade en massa skit.
Elina och Vicktoria kom förbi på en snabbvisit. Det är alltid trevligt att träffa Elina. Hon bor ju i Norge och knegar för skidåkarna ;). Så det var skoj att träffa henne. Vicktoria hade gjort illa ryggen. Krya på dig hurredu!.

Från det ena till det andra. Nu längtar jag som in i bomben när jag sitter på våran plats i E.on Arena och väntar på nedsläppet imot Frölunda! Så man får tillbaka livs rutinen.

Hoppas ni får en bra fredag kväll allihopa!

Cheers
Pierre Hammarström


Besvikelse

Jag har alltid ätit vid datorn när jag varit ensam hemma. Men idag hände det som inte fick hända. Skulle använda den förbannade touch musen och så skvimpar jag till mitt mjölkgals. Splash och det var mjölk över touchmusen och på mellanslags tangenten. Nu kan jag varken använda touch musen eller NÅGON tangent. ÖVer lite mjölk. Kan inte påstå att det var mycket mjölk. Men det var så att det räckte tydligen.

Jag får fara in på media markt och säga att den bara dog, att jag inte kunde använda den något mer. Men dom lär ju se att jag spillt något. Så jag lär på betala 2 månadslöner på det här.
Ett pris jag får ta pga min idioti. Folk har ju sagt att ät aldrig vid datorn och jag har vinkat bort det med att äter man en bit ifrån och har inte mjölken för nära. Det brukar jag jag ha. Men idag stod den nära och då är oturen framme. Jag får hålla tummarna.

Gud va besviken jag är på mig själv.....

Pierre Hammarström

Iphone

Hej igen!

Jag har länge velat införskaffat en iphone. Tänkte vänta ut tills allt hysteri hade gått över och den vart lite billigare. Men så verkar fallet inte bli så jag tänkte köpa en ändå.

Problemet är då att jag vill ha kontant kort och inte abbonemang! Jag vet inte om jag måste ha abbonemang eller om det bäst att ha det. Men en student som jag som inte vet ifall jag får jobba efter sommaren kan ju inte ta ett abbonemang. Man kanske inte kan surfa och använda spotify ifall man har kontantkort. Men har ni något bra förslag på en affär så ska jag ta mig dit!

Tar imot alla tips!

Pierre Hammarström

Torsdag

Halloj!

Kom nyss hem ifrån en dag som spenderats på ljustorpsån. Vi i klassen har paddlat och det har verkligen tagit på axlarna, hoppas man får någon solbränna.

Jag har paddlat en gång tidigare och det var i 6an på en klassresa. Det var 6 år sedan och jag kan nästan lova att det kommer ta MINST 6 år innan jag sätter mig i en sådan igen. Tror inte min rumpa kommer återhämta sig på några dagar. Inte dem skönaste sitsarna. Men det var en skyst dag, hade med mig fetaste salladen så jag vart proppmätt. Helt otroligt vad kanin mat kan göra.

Från det ena till det andra så har våran skola gnällt på att "någon" (inga namn näms) har skrivit BF3 överallt utanför skolan. Det blir självklart vi som får kosta på och ta bort det. Så man måste spendera kvällen med att ta bort en massa klotter. På asfalten var det tydligen sedan var det även på någon skylt och nån runsten? finns det en sån vid Timrå Gymnasiet? Tydligen ska det vara polisanmält men det tror jag vad jag vill om. Sånt där händer varje år. Vi vet inte ens vem det är som gjort det!

Hoppas ni haft en bra torsdag. Det har jag haft i alla fall.

Cheers

Pierre Hammarström


http://www.snyggareblogg.se

Vill bara säga att en av kriterierna till att använda en av http://www.snyggareblogg.se var att länka till dem. Min nuvarande design kommer ifrån deras tills jag hittar någon som har lust att göra min. Känner du att du vill göra det åt mig hör av dig så får vi disskutera en lösning.

Men som sagt den kommer ifrån http://www.snyggareblogg.se

Välkommen!

Jag skulle vilja hälsa er välkommna.

 Jag tror inte för en sekund att det här kommer bli nån vidare succe men jag vill i alla fall göra ett försök. Denna blogg kommer handla om allt runt omkring mig. Jag kommer skriva om lite allt möjligt.

Ni får ursäkta min fula design men jag hoppas jag hittar någon som har lust att sätta sig och pilla på min design. Jag skulle vara extremt tacksam. 

En sak kan jag då klar göra för er att jag kommer inte bry mig om lite vilsna personer som ska klanka på min musik smak eller på mitt sätt att leva mitt liv..

Jag hoppas jag kan göra det intressant för den lilla skara som kommer klicka in här. Har ni någon åsikt för hur jag ska göra det intressant så skriv gärna det i kommentarfältet.

Tack och på återseende!

Pierre Hammarström


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0