Timrå IK VS MoDo.......

Hej,
HELVETES SATANS SKIT. Så beskriver jag matchen mot modo. Piktimäki led hela matchen. Odugligt var ordet!
Ha det bra,
Hej

Timrå IK VS Brynäs

Hej och välkommna!

 

 

Till och börja med måste jag få säga som så att vilken underbar dag denna torsdag har varit!

 

Hoppas resten av vintern blir så här. Man tittar på tempraturmätaren att det ligger på en 3-4 minus grader och att himlen, som har dagen till ära har den finaste färg som finns.

 

Azurblå. Som det italienska landslaget i fotboll har på sina tröjor. Otroligt vacker.

 

Gnuggade gruset ur ögonen och byggde mig en magisk, oerhörd, sagolik bro rakt tillbaka till barndomen.

 

Minns ni när man var barn? När man var ledig från skolan och det var fint väder ute. Somliga spelade landbandy, vissa åkte slalom medans vissa åkte skoter eller pulka och somliga satt ute på en is och pimplade. Man var i alla fall ute och frös. Men man älskade det. Man älskade att vara ute så mycket att man glömde bort den kyla som bet en i ansiktet.

 

Då kunde räddaren i nöden, den kloka och förstående modern ropa och säga att det är fika och att det var dags att värma sig. Men vi kände inte kylan för vi var så upptagna med det vi gjorde.

 

Oftast stod det en kopp varm chocklad och en eller till och med två ost mackor på bordet i köket.

 

Så när jag stod vid fönstret och tittade ut på den plats där jag spenderade mina lediga vinterdagar. Kunde se mig själv springades, en kort kille klädd från topp till tå i kläder som det fanns ett Timrå IK märke på. Den korta killen hade alltid en innebandy klubba i handen.

 

Och när jag stod där så bara skrek mina smaklökar efter en kopp choklad och 2 ost mackor.

 

Så vad tror ni jag åt till frukost?

 

Ja, 100 poäng till dig som gissade chocklad och ost macka. Ute på balkongen i kylan och under den azur blåa himlen.

 

Satt och tänkte på dagens match. Ifall jag skulle skriva ett ”Inför matchen”. Senare när jag kom in fick jag ändra mina planor för jag skulle inte hinna. Hade beslutat att gå tidigare på jobbet. Skulle ta en längre väg än den jag brukar gå. Jag tog min jacka och tillbehörer och styrde sedan min kropp mot jobbet.

 

Jag hade ett leende på läpparna hela vägen. Jag trivs med livet sådana dagar. Jag är inte ledsen att behöva arbeta, tvärt om. Jag trivs på mitt arbete. Vissa kvällar kan jag inte sova för att jag vill gå till jobbet.

 

Jag förstår vad ni tänker, och ni tänker säkert rätt när ni tänker att jag kommer ändra mig. Det tror jag också. Men när man kommer till ett arbete och ser  glädjen hos barnen. Att de tycker det är roligt att är just du som kommer. Att de hejar och man kanske får en kram. Det slår mycket.

 

Man känner att man gör ett bra jobb och att man uppskattas. Även fast det gäller att man får knyta skridskor i par tio och minut. Men det gör jag så gärna så.

 

 

 

Nog om detta.

 

Vi är här för att läsa om Timrå IK VS Brynäs.

 

Inför matchen satt vi och tippade matcher. Och alla var eniga om Timrå vinst. Jag hade sagt hela dagen att Timrå kommer vinna med 3-1. Att Timrå skulle ta ledningen och att Brynäs skulle reducera till 2-1 och att Sebastian Erixon skulle slå spiken i kistan med 3-1 i öppen kasse.

 

Jag hade hoppats på att trenden skulle brytas. Matcherna mellan Timrå och Brynäs alltid har varit mål snåla. Alltid varit en 1-0 eller 2-1 vinst. Nästan alltid avgörs det i SD (Sudden Death) eller straffar.

 

Men ack så fel jag hade. Det vart en klassisk  0-0 match. En klassisk Timrå-Brynäs match.

 

Brynäs började bäst men hade inga direkt kvalificerade chanser. Men efter ungefär halva perioden fick Timrå´s Kim Hirschovitch ta plats i utvisningsbåset för en slashing. Det var i det numerära underläge som Timrå skapade deras bästa chans i hela matchen.

Tomas Skogs tog pucken och avancerade över röd och över offensiva blå. Det vart en två mot ett läge. Eftersom Martin Röymark hade följt med upp i anfallet. Tomas frispelade Röymark som bara behövda få en bra träff på pucken för att vi Timrå supportrar skulle få skrika ut vår glädje. Men pucken studsade till och Martin fick ingen bra träff. Vilket resulterade i att pucken fladrade ner i hörnet.

Timrå skapade ett par riktigt vassa chanser men då stod Nicklas Svedberg i vägen och agerade kung med sin stora plockhandske. Gång på gång hade man ögonen stora som tefat, man såg skottet och bara väntade på att nätet skulle rassla till och att publiken skulle jubla. Men gång på gång så fick man istället höra, åååhhhh.

Alla som varit på en ishockey match vet ljudet av missnöje och publiken poängterar hur nära det var. Det var ett par sådana tillfällen denna match. Men ungefär så såg hela andra perioden ut. Timrå stod stilla, slog dåliga passningar. Det var långa spel avbrott. En klassiskt Timrå-Brynäs match. I och för sig hade Mikko Jokela en bra chans att sätta dit pucken men passade, då rann hela chansen ut i sanden.

Tredje perioden var en lång transport sträcka till OT (Over Time). Den var händelse fattig. Jag kan inte minnas någon extrema chanser. Jag minns att det var spännande, att Timrå hade EN farlig chans i de sista 5 sekunderna. Tror det var Anton Lander som sköt i masken på stor spelande Nicklas Svedberg. Inte till min stora förvåning så vart det 0-0 och förlängning

Kan jag kalla tredje perioden för transportsträcka då vet jag inte vad jag ska kalla OT (Over Time) för. Den var urtrist. Det enda som lagt sig i mitt minne var att Sebastian Erixon gruffade med Jonathan Granström framför Timrå målet och att de fick 2 minuter vardera för slashing och (roughing?).

Det vart tillslut straffar. Medans Mats var ute och hyvla isen så stod jag, Kent och ”Crille” och funderade vilka som skulle kunna lägga en straff. ”Crille” trodde på Per Hallin. ” Per Hallin får lägga en straff. Han var ju dyngsäker för några år sedan. Satt ju nästan varenda straff.”

Vi kom överens om ” Nummer 1. Per Hallin . Nummer 2. Kim Hirschovitch. Nummer tre var vi lite osäkra på ifall det skulle vara Röymark, Lander eller till och med Jamie Lundmark. Men vi fick vänta med resultatet.

Eftersom Brynäs är borta lag så fick de börja lägga sin straff. En bra dragning men en så bättre räddning av dagens målvakt Juha Pitkimäki.

Nu var vi lite spända på att se vem det var som skulle stiga fram och lägga första straffen. ”Titt på fan, det vart den här” sa Kenta. Per Hallin satte straffen kyligt. En enligt mig, en extremt snygg straff.

1-0  efter första straff omgången. Minns inte vem som lade Brynäs andra straff. Utan det viktiga var att Timrå gjorde mål på sin straff. Och det var Jamie Lundmark som lika fint som Per Hallin satte sin. Jamie via stolpen fick in pucken i nät. Då var det färdigt. Det vart glädje i hallen tillslut. I alla fall för majoriten av fansen.

2-0  Vart det alltså i matchen via straffar mellan Timrå-Brynäs.

För att summera hela matchen så var det en väldigt organiserad hockey som spelades. Inget av lagen ville göra något misstag. Ingen ville vara syndabock. Och det var två väldigt bra målvakter som stod. Stundtals var det lite slarvigt Timrå som stod stilla och då slog det dåliga passningar. Stilla stående går det inte att spela ishockey.

 

 

 

Betyglista

 

31. Juha Pitkimäki (3). Han gjorde en bra match. Höll nollan och var väldigt säker och stabil. Hade dock inga direkt jätte farliga chanser emot sig.

4. Elias Granath (2). Han får en 2a enbart för att Timrå vinner. Han är alldeles för dålig i egen zon och i offensiva zonen för den delen. Hade Timrå förlorat hade han fått en 1a. Men nu vann de och han får en 2a.

9. Mikko Jokela (2). Samma utvärdering av Granath. Lika dålig.

17. Jamie Lundmark (2). Var lite slarvig i sina passningar. Hade inte de läckra handlederna han hade i de två tidigare matcherna. Satte sin straff snyggt men jag tycker inte att man är värd en trea på grund utav en straff. Har mycket kvar att bevisa de resterande 15-16 matcherna.

51. Anton Lander (3). Gör som vanligt ett häst jobb. Sliter i sarghörnet i offensiva zon. Håller undan spelare och skapar tid till sina lagkamrater. Gör även ett enormt arbete i egen zon. Jag ställer frågan varför är Gabriel Karlsson kapten för? Han gör inte ens i närheten av samma arbete som Anton. Han sliter för klubben. Han har sitt hjärta på rätta ställe.

14. Matt Murley (2). Åker mycket skridskor. Kämpar bra i anfallszonen men är lite sämre i defensiv zon. Blir ganska stilla stående och blir ofta ”över”.

33. Mattias Karlsson (1). Tycker han är alldeles för dålig. Vart har alla dessa poäng från AHL tagit vägen? Vart har alla skott tagit vägen. Karln skjuter ta mig f*n nästan hårdast i Elitserien och använder inte skottet. Och skjuter han så är det lösa handledare. Nej jag kräver mer utav honom.

36. Pär Styf (x). Spelade för lite, såg i alla fall för lite för att kunna ge honom ett rättvist betyg.

26. Jeremy Boyce- Rotevall (?) (3). Gör ett kanon jobb. Tacklas, backcheckar, störtar på mål. Skapar oreda framför mål. Teckar bra. Nej jag tycker Timrå ska hålla hårt i denna kille. Det kan bli något.

21. Alexander Larsson (2). Såg lite lite av honom. Men det jag såg duger. Vill ha ut mer.

10. Linus Wernerman (x). Spelade för lite. Hade en match mot Djurgården där han hade lite tur. Gjorde två mål då, men efter det har man inte sett mycket av den unga 92an. Kan säkert bättre.

23. Tomas Skogs (3). Tycker han har ett jätte bra driv i sin skridskoråkning. Skjuter makalöst hårt också. Använd han mer i PP (Power Play). Kan bli bra då.

50. Sebastian Erixon (2). Skulle haft en trea men efter sin dumma utvisning i slutet av OT (Over Time) så ger jag honom en tvåa. Han måste hålla sig kyligare. Vi hade behövt honom i straffläggningen. Hellre Sebastian än Jokela ifall vi skulle behöva gå så långt.

8. Per Hallin (3). Per är Per. Sliter och framför allt gruffar framför båda målen. Är alltid under skinnet på någon. Skapar bra lägen och skjuter bra. Har fina offensiva kvalitér.

22. Martin Röymark (2). Hade chans på två mål i öppet mål. Första studsar pucken till, inte hans fel men han borde kunnat få en bättre träff. Andra läget agerar Ero Somervouri (?) målvakt och räddar. Men det var ett alldeles för dåligt skott. De målet hade kunnat gett oss tre viktiga poäng.

44. Kim Hirschovitch (3). Gjorde en helt okej match, vann ett par tekningar för en gångs skull. Hade mycket bättre skridskoråkning idag. Hoppas han är kung de sista 15-16 matcherna som är kvar.

63. Illka Pikkarainen (5). Han gör ett så in i helvete bra jobb. Sliter som en oxé utan att få något cred. Han åker skridskor som en gasell springer, han tacklas och skapar ytor åt sina kejdekamrater. Skjuter mycket. Han har ett fantastiskt skott. Han får aldrig med sig en utvisning. Han är dömd av alla domare i den svenska domarkåren. Spelar ingen roll vad motspelarna gör så får han aldrig med sig en utvisning. Men av mig får han en välförtjänt 5 av 5.

 

Jag tror jag fick med alla. Har jag glömt någon så får det vara. Nu ska jag sova för jag ska jobba. 8-14.

Ha det bra, kanske debuterar med ”inför match” på lördag. Har lite att göra på fredagkväll och lördag eftermiddag. Men vi får se vad som bjuds. En rapport om matchen och lite tankar efter matchen kommer sannerligen på lördag eller söndag. Beror ALLDELES på resultatet. Vinst då blir det på lördag. Blir det förlust, då kommer den tidigast söndag. Eftersom jag inte vill låta alldeles för negativ.

 

Ha en trevlig avslutning på veckan och en bra start på helgen gott folk.

 

Tack för mig.

 

Don´t stop believin

 

Pierre Hammarström


Timrå IK

Hej.
Det har varit mycket funderingar om vad jag ska skriva här på bloggen. Jag vet inte ifall jag vill sitta och skriva ner vad jag gör på dagarna.
Jag skriver inte för att bli känd, jag skriver inte för att alla ska veta vad jag gör. Utan jag skriver för att jag vill hålla uppe med svenskan. Eftersom man inte går i skolan längre så vill jag i alla fall skriva av mig och träna. Läser väldigt mycket kröniker och diverse meningsfulla bloggar. Inga meningslösa bloggar som "kissies"
För att vara ärlig var jag in där för ett par dagar sedan. Om jag uttrycker mig lite snällt så var det den mest horribla svenskan jag någonsin läst.
Det var stavfel, grammatikfel och ingen som helst meningsuppbygnad. . Den var urusel. (Bara för det så lär jag skriva massor av stavfel och diverse.)
Men för att komma tillbaka till ämnet så har jag inte riktigt hittat någonting jag verkligen vill skriva om. Det finns egentligen 2 saker jag är väldigt passionerad i och det är nummer 1 ISHOCKEY och TIMRÅ IK. Nummer 2, Arsenal.
Arsenal följer jag inte live. Svårt att skaffa sig en ordentlig uppfattining om hur dom spelar via tidningar och andra bloggare. Det går ju inte. Då blir det bara pannkaka.
Men Timrå IK följer jag live och jag har fruktansvärt mycket åsikter om dem. Så jag funderar på att skapa en Timrå IK blogg. (som jag kommer ha här på www.Pierrehammarstrom.blogg.se).
Jag kan till och med blixtra till med en ljudblogg. Men det blir inte ofta. I alla fall inte ännu.
Det vart en lång inledning på detta inlägg, men jag ville förklara för er varför jag haft ett sånt fruktansvärt uppehåll. IGEN.  Det är dåligt av mig men jag har som sagt inte haft något riktigt vettigt att prata om. Att prata om alla problem i världen är meningslöst. Då får man skriva i evigheter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Timrå IK
När Timrå byggde den fantastiska borgen E.ON Arena så flyttade ett spöke in. Skadespöket. Den följer med Timrå IK i bussen, på flyget och i hockeytrunken.
Alla säsonger Timrå spelat så har truppen varit så skadefyllt att man nästan gråter. När Timrå får tillbaka en spelare från en skada så blir nästa skadad.
Timrå har alltid haft en liten ekonomi och inte haft de där fria tyglarna som kanske Frölunda, HV71, Färgestad och Djurgården har. Och skadorna gör det ju inte lättare heller. När flera spelare försvinner på grund utav skada så blir truppen väldigt liten. Vilket gör att spelarna måste spela flera minuter fler än de borde.
Och då blir man tröttare i längden. Och är man trött så blir det lättare att man blir skadad.
Timrå skadelista har varit väldigt lång under denna säsong. Som de tidigare. Men i år har väldigt många viktiga spelare varit borta.  Men nu börjar det att ljusna på skadefronten. Och vi fått in bra förstärkning men det tar ju på ekonomin. Trots spelaren är skadad betalar Timrå lön i 3 månader innan försäkringskassan tar över.

Skadelistan

Målvakter, Magnus Åkerlund (Knä) Han kommer nog tillbaka i slutet av nästa vecka.
Juha Pitkimäki, (Höft) Han kan spela men störs utav smärtor i sätesmuskeln.
Backar, Antti Halonen (Knä): Troligen tillbaka i helgen.
Fredrik Sonntag(Muskelfästet): Småskadad.
Forwards, Alexander Larsson (fot): Har stukat foten och är troligen tillbaka nästa vecka.
Fredrik Hynning (fot): Har haft skruvar i foten som nu har blivit bortagna, en månad.
Anton Axelsson (Knä): Borta resten av säsongen.
Timo Pärssinen (Rygg): Femte diskbråcket, kan vara borta resten av säsongen.
_______________________________________________________________________________________________
Nyförvärv under säsongen:

Målvakter: Gustaf Lindvall (Lån från Sundsvall.
Aleksis Ahlqvist (lån från KaIPA)
Fredrik Pettersson- Wentzel (Almtuna)
Backar:   Anders Eriksson ( Nu i MoDo)
Marcus Hagström (Lån från Sundsvall)
Forwards: Matt Murley
Jamie Lundmark
Mika Viinanen

Målvakter, Magnus Åkerlund (knä): "Får nog räkna med slutet av nästa vecka."
Juha Pitkämäki (höft): "Kan spela, men störs av smärtor i sätesmusklerna av
Joakim Mattsson (Lån från Sundsvall)
Gustaf Thorell (Lån från Sundsvall)
_______________________________________________________________________________________________
Jag tror jag fick med alla. Och Timrå berättar att de kanske inte är klara på transfermarknaden innan den stänger den 31 januari 24.00.
Jag hoppas på att Matt Murley ska förlänga sitt kontrakt med Timrå. Det ska bli officellt de närmaste dagarna. Jag håller tummarna.
Fredrik "PW" Pettersson- Wentzel säger följande om flytten till Timrå.
" Förra säsongen kom jag från ingenstans och tog vara på chansen. Jag spelade i ett grymt lag, som hjälpte mig mycket. En perfekt första säsong. I vinter har det inte gått lika bra, det är inget att sticka under stolen med. Men jag har inte fått samma hjälp i år, försvars spelet var inte lika bra och jag har haft lite otur i de matcher jag stått i de matcher vi spelat dåligt. Målet var att komma med till junior-VM och sen komma till Elitserien. Nu har jag nått båda"
_______________________________________________________________________________________________
Jag tycker själv att inlägget är lite slarvigt men det får ni ta, eftersom det är mitt första "långa" inlägg. Imorgon spelar Timrå mot Brynäs. Då kan det komma ett inlägg om matchen och lite annat.
Tror jag ska börja med " Citat i borgen". " Rykten som cirkulerar" och en massa annat smått och gott.
Men som sagt, jag är till och med för trött för att läsa egenom och rätta nu. Nu ska jag sätta mig framför mitt andra röd-vita lag och se de spela mot Lecce i FA-cupen.
Ha det bra och vi hörs av imorgon eller på fredag!
Pierre Hammarström

RSS 2.0