Teknologins för och nackdelar.

Hejsan
Jag har länge funderat på vad jag ska skriva om. Och när jag satt på ett privat ställe och läste tidningen såg jag 2 insändare i tidningen. En skrev om att vi skulle skydda kassörskorna genom att betala med kort,och den andra pratade om att vi skulle betala med sedlar på grund av den nya metoden kallad skimming.
Men innan jag börjar kan jag ju berätta lite vad jag har haft för mig den senaste veckan.
Fredagen den 15/4 tog jag ett stort steg i mitt liv genom att ta körkortet. Sedan den dagen har jag nästan bara kört bil.
Tagit turer som är helt onödiga men har bara njutit av att inte ha mamma bredvid mig. Inte för att det är illa att ha mamma bredvid mig, men ni förstår vart jag vill komma.
Nu till inlägget.
_________________________________________________________________________________________________
Teknologin
Kontanter har försvunnit mer och mer från dagens samhälle. Väldigt många utnytjar förmågan att betala med kort. Jag gör det. Det är enklast.
Men,är det verkligen så bra?
När kontanter försvinner, försvinner även person rån. Och det är bra, det är tryggt att gå på stan, man behöver inte vara orolig att man ska bli av med pengarna. Det ända de kan ta av dig är ett plastkort. Och när de tvingar dig på koden, så kan du säga fel, för oftast är dem inte så smart att de ber dig följa med och ta ut pengarna. Oftast gör de det själva. Så de försöker tre gånger sedan är kortet borta och du kan begära ut ett nytt. Dina pengar är kvar där de hör hemma.
Hade du haft kontanter så hade de bara kunnat tagit pengarna. Och på vissa automater så finns det kameraövervakning. Vilket gör att rånaren kan registeras. Men får rånaren kontanter så är det nästan omöjligt att spåra förövaren.
Men är det så jätte säkert att betala med kort?
Busarna har kommit på en ny metod att tjäna andras pengar. Genom att manipulera kortläsarna på affärerna. Och även automaterna. Tillväga gångs sättet har jag ingen aning hur dem gör. Vill inte veta heller.
Men resultatet blir att vi, ärliga kunder drar våra kort och skriver in koden. Precis som expiditen ber dig göra. Du gör det troget  om att du är skyddad. Men det varken du eller expiditen vet är att det kan vara en pryl i maskinen som gör att din svarta remsa registreras. Eller uppgifter i remsan lagras hos tjuven. Och det kan sitta en kamera i taket ovanför som även tjuven satt upp. Som registrerar din kod.
Hur de sedan gör har jag ingen som helst aning. Ifall de använder datorn eller ifall de gör ett fejkat kort, det vet jag inte. Men med all säkerthet blir du av med massor av pengar. Har du otur tar de allt av dig. Alla dina pengar som du jobbar för. Dom pengar som du tjänar genom att gå på jobbegt klockan 7 och kommer hem klockan 16.
Dom pengarna tar de bara sådär. Utan att ha någon som helst sympati för dig och din familj.
Oftast betalar försäkringskassan eller banken tillbaka dina pengar. Men det blir inte bra det heller.
Eftersom då måste de höja skatten för att finansiera dessa kompensationer på stora belopp som de oftast är.
Sedan har folk börja använda internet oftare till att handla kläder och diverse saker. Då vill de att man ska betala via internet genom sitt kort. Man skriver in lite saker och vips så har de den summa du betalar för. Jätte smidigt och jätte bra.
Men då har hacking blivit en vanlig förtelse. Fingerfärdiga människor med alldeles för mycket fritid och alldeles för lite soltid som sitter och hackar sig in på företagets sida och tar reda på dina kortuppgifter, och så var vi där igen.
Du blir av med dina pengar. Jag ska vara ärlig och säga att jag använder både internet och kort. Sällan jag har kontanter på mig. Nästan aldrig. Bara små summor som en tjuga eller kanske en femtilapp. Max en hundring.

Så för att summera inlägget.

Person rånen försvinner. Men hacking och skimming har blivit populärt.

Blir du utsatt för skimming eller hacking och de kan bevisas så får du 9/10 gångerna pengarna tillbaka.

Men blir du utsatt för ett person rån får du inte tillbaka pengarna, samt att de kan göra dig illa fysiskt och psykiskt.

Om jag får välja vilket sätt jag vill bli rånad på så tar jag inget av dem. Jag vill ha ett säkert samhälle där jag kan gå på stan och lita på folk.

Jag vill inte bli bitter och misstänksam mot folk. Jag vill ha ett samhälle där jag kan möta en människa på stan eller på birsta som jag kan hälsa på utan att jag tas som en idiot eller en galning.  För idag är det ovanligt att folk hälsar vänligt på varandra.

Alla tänker på sig själv i alla lägen. Tappar en gamling någonting i kön så pustar folk bakom istället för att böja sig ner och ta upp saken till gamlingen och säga varsågod herrn/dam. Ska det vara så himla jobbigt?

Ska det vara så jobbigt när en gamling vill betala med kontanter eftersom de har gjort det i hela sitt liv. Är det så himla jobbigt att en gamling vill använda sig utav alla kuponger tidnignarna skickar ut. Det skulle jag också göra ifall jag vart tvingad till att leva med den jävla pensionen folk har idag.

Så min uppmaning är att SLUTA pusta åt en gammal människa. Stressa inte genom livet. Det är för kort. Snart står du själv och blir stressad över att en människa står och pustar för att du tar lång tid på dig i kassa kön.


Min utmaning till dig är, att välj en kö där de står en gammal människa och njut av lugnet. Bli inte irriterad och arg. Njut. Pröva det.

Så tills nästa gång. Ha det bra och kom ihåg,jag har nu utmanat dig. Vågar du anta den utmaningen??

Pierre Hammarström.


Mål 1

Hej

så nu är mål 1 avklarat, körkortet är taget.

Mer har jag inte tid att skriva för batterierna i datorn dör snart.

Ha det.

Pierre hammarström


Nu är det klippt!

Tjena tjabba halloj!

Idag när jag vaknade och ställde jag mig vid spegeln och tittade hur håret såg ut. Det var så struligt, jag fick helt enkelt nog.

Satte mig och bokade tid. Som tur var fanns det en 1 timme senare. Hoppade i kläderna och
drog iväg.

Och när Maria var klar vart jag riktigt nöjd!  Jag var väldigt skeptiskt till hur det skulle se ut. Jag tänkte det att, va fan det finns kepsar ifall jag inte skulle bli nöjd!

Men jag vart riktigt nöjd, det är sällan jag verkligen blir det men nu vart jag det!

Ikväll ska jag till Bror, hans sambo och min brorsdotter. Så får hoppas att hon inte är så negativ som hon brukar vara när jag håller henne. 

Men nu ska jag äta någonting nyttigt. 

Vi hörs. 

Pierre Hammarström
 

Grattis!!

Grattis vill jag säga först till Mamma som fyller *0. Säger inge mer ;).

Sedan grattis till Växjö som tagit sig upp till Elitserien. Stort. Hållit på Växjö sedan förra året då jag såg de i kvalserien. Vart lite förälskad i Victor Fasth så jag följde dem. Ärligt talat så har jag inte följt dom super mycket, utan jag har tittat på hur de gått för dem och vart riktigt glad då jag såg att de tagit sig upp. Bra gjort.


Morgonen började med att jag fick ett sms klockan halv 8 (!!!!!) Det var om hämtning, eftersom jag spenderade natten i Söråker. Så behövde jag skjuts hem. Men jag somnade om och det behövde jag verkligen, aj så lite jag har sovit denna vecka. Jag är uppe sent på kvällarna och kliver upp tidigt. Blir förbannad på mig själv varje kväll jag tittar på klockan och inser att fanskapet har blivit 01.30 innan jag somnar.


När jag kommit hem från söråker hoppade jag in i duschen och precis när jag var klar så kom bror med sambo och dotter på 2 månader. Och det blir ju ett sånt liv innan man får krama och gosa med henne, alla andra hinner före och ska hålla i. Jag är inte den som ska fram först utan jag släpper fram de andra och tar henne sist.


Efter RIKTIGT god mat som bestod av, fransk potatisgratäng. första gången och verkligen inte den sista, Oxfilé och någon fantastisk sås som broder gjorde.

Men före det så var det en väldigt god förrätt. Det var räker, ärter, morötter, sallad och något mer. Men otroligt god var den. Efter det så var det huvudrätten som jag beskrev ovanför.

Efterrätten hade jag hand om och det fick bli, glass,björnbär,hallon, blåbär och smulad vitchoklad allt samlat i ett vinglas var. Riktigt smarrigt om kocken själv får säga det.
Till allt detta fick det bli en smarrig bira till. Riktigt god, nu har jag inte namnet i huvudet. Men den kommer det bli varje gång jag ska äta kött i sommar.


Påtal om sommar så kan jag inte vänta på den, enda sedan snön började falla så har jag verkligen längtat till sommaren. Jag är ingen vinter människa. ´Jag är ANTI snö. Nej smält bort så vi får fram gräsmattorna.

När jag känner lukten av nyklippt gräs så blir jag lika galen som kossorna blir till deras första sommarbete.
Så nu väntar jag bara på att få vakna och se att ALL snö är borta. Så jag kan få känna doften av nyklippt gräs.


Men jag tackar för mig för denna vecka. Imorgon börjar än ny vecka. Får se ifall det blir jobb imorgon, har inte fått något än så länge. Hoppas telefonen ringer imorgon.

Ha det bra!

Pierre Hammarström

Bowling

Hey


Jag och Mattias satt och gjorde i praktiken ingenting, tills telefonen ringer och den personen i andra sidan hörde ifall vi var sugen på lite bowling. Why not sa vi och stack iväg. Vi var 5 stycken, Mattias, Jag, Ante, Sofie och Johanna.
2 trevliga tjejer, bekanta till Ante och Mattias.

Jag är ju den som är ganska avvaktande första gången jag träffar någon sådär. Kollar vem det är och hur de är som personer. Jag brukar göra en bedömning efter ungefär 10 minuter. 9 gånger av 10 har jag rätt. Jag tror även att jag har rätt denna gång. Men jag blir väldigt tyst. Många tror säkert jag blir nervös och inte vågar prata. Men så är inte fallet. Jag är väldigt konstig på de viset! Men ack så trevlig ifall de lär känna mig lite bättre.

Men i alla fall, så tog jag den ärofyllda sista platsen.......  1 poäng skillde mig och Sofie åt. Thats life, tack vare henne det var 1 poäng mellan, hon var så trevlig och slog en strike åt mig medans jag var vid "baren", kiosken eller vad man nu vill kalla det.

Sedan gjorde vi ett drop in på Max Hamburgare. Nu ska jag och Mattias fortsätta där vi avslutade, framför tvn en slapp lördag som denna.

Ha det trevligt resten av kvällen gott folk.

Pierre Hammarström

En slö lördag!

Helllooooooo!


Jag har haft trevligare uppvaknande än det jag fick i morse, vaknade av att mamma och pappa spikade lister i hallen som dom håller på att renovera. Det var ett liv utav bara f*n.

Det var en destå bättre frulle. Spagetti och köttfärssås. Toppad med lite ost. Fruktansvärt gott.

Vid morgon rutinen, alltså att borsta tänderna kom jag och tänka på, vilken är den bästa tandkrämen?  Är det sensodyn (?) eller är det icas vanliga? Jag tror egentligen inte att det är sån jävla stor skillnad.

Men efter det så rörde jag nog inte en muskel. Jag gjorde ingenting. Bara satt vid den fyrkantiga lådan som folk kallar dator.

Sedan bar det ut till Söråker och där har vi bara suttit vid den fyrkantiga skärmen som kallas TV. Vi funderar vad vi ska göra. Någon människa som har ett bra förslag? Vore jävligt trevligt ifall ni gav oss lite tips eller förslag.

aa hej, vi hörs!

Pierre Hammarström/Mattias Engberg!

Gäddan som funderar i vassen.

Kött fyfan.

Hej på er!

Så grymt skönt det är när man kommer hem, hänger av sig jackan och få ta av sig de där jävla jeansen och hoppa i ett par mjukisbrallor. När man gjort det så slår det en att det är helg.

Riktigt skön.....t.

Jag är jävligt öppen för förslag för ikväll. Är riktigt sugen att hitta på någonting! Så hör gärna av er på det ena
eller på det andra viset.

För övrigt har jag jobbat 4 dagar av 5. Är riktigt nöjd pga jag tycker att det är ett riktigt bra jobb. Trivs väldigt mycket med personalen. Det är kul. Man blir inte less, det är nya saker hela tiden. Ena dagen kan jag vara tekniklärare andra dagen musiklärare.

Jag har börjat fundera ifall det är detta jag vill göra. Vi får se vad som sker. Det skulle vara intressant att se sig själv om 10 år. Skulle man bli fundersam på vad man gjorde eller något sådant. Men nu är det ju omöjligt eftersom vi tar livs avgörande beslut varje dag. Jag tror att det är så, hade jag inte gjort detta så hade inte det ena hänt.

Hade jag inte börjat intressera mig för hockey så hade jag inte varit där jag är idag. Hade jag inte kommit på vad mormor sa när jag var liten så skulle jag kankse vara någon helt annan person. Trivs som gäddan i vassen med det jag gör, med mitt liv.

Saknar dock 2 saker som jag vill ha här i livet, sug på den ni.

Med detta sagt får detta bli min sista meningen för detta inlägg.

Hej då!

RSS 2.0