11 September 2001

Hej.
"When you cried, I'd wipe away all of your tears
When you'd scream, I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years"
Texten ovan är en fantastiskt stycke ur Evanescene´s låt My Immortal Life. Idag är det 10 år sedan. Det är EXAKT 10 år sedan nu när jag skriver detta! Exakt på minuten nästan.
10 år senare står USA enade med världen, Al-quida försökte slå in kil mellan USA och världen, men misslyckades totalt.
Man kan tro att USA har lyssnat på denna låt och tagit texten till sig. USA har stått enade och verkligen kämpat för att få tillbaka tryggheten hos sina medborgare. På både gott och ont. Det har dött väldigt många, oskyldiga människor i detta krig som USA startade efter attacken. Från båda sidor. Det står överallt att denna dag förändrade världen. Det kan jag också tycka.
Terrorism har fått ett sådant stort utrymme i media. Vilket gör att deras åsikter kommer ut offentligt. Ta t.e.x DÅREN från Norge, jag vägrar skriva hans namn på min blogg. Men han förstod att han skulle få massivt med uppmärksamhet. Det var även därför han gjorde det han gjorde. Ville framföra åsikten och media sväljer betet på en gång. Såklart, det är ju deras jobb.
Sedan har ju flygsäkerheten ändrats. Det också på gott och ont. Det är jävligt bra att det är säkerhets kontroller och metalldektorer och all dess saker. Men att man gör en "rutin" kontroll på en karl från mellan östern kan jag tycka är jävligt disskriminerande mot den personen.
USA har kämpat effektivt mot detta i 10 år. Man kan ifråga sätta USA, ska det verkligen behöva ta 10 år för ett land som USA att hitta den andra dåren. USBL. Det är hans initialer, ni räknar nog ut vem jag menar, tänker inte nämna hans namn heller.
Eller var det andra saker som lockade i mellan östern? Till exempel som det svarta guldet? Oljan?
USA har ju tappat ofantligt mycket pengar på detta krig mot Irak och Afganisthan. Över 1000 MILJARDER DOLLAR(!!!!)

Det är inte undra på att USA har den finans kris som de har. Jag förstår även att Barack Obama drar tillbaka sina styrkor. Dels för de har slutfört målet med detta krig. Och för att de inte hittar fler ursäkter att höja skatten, folk lär bli väldigt kritisk till ännu en skattehöjning. Så med all rätt dras styrkorna tillbaka. Låt Mellan Östern sköta sig självt.
Men folket i New York har stått samman, de har växt till en starkare stad. Till ett vänligare stad.
Dagen 11 september förändrade världen på gott och ont.
Ikväll kommer jag, 23.59 ha en tyst minut för de som dog. Det har jag gjort de senaste 5 åren. Och det ska fortsättas med. Tända ett ljus ska jag också göra. Gör det ni också.
Men för gudsskull. Glöm inte bort att släcka ljuset!
Ta väl hand om er.
RIP offren av dagen den 11 september 2001.

When ever you are confronted with an opponent. Conquer him with love.

Hallå där!
Jag har inte skrivit på super länge om vi bort ser från att jag skrev om Stefan Liv. En stor sorg låg över sport världen. Det var som ett lågt tak. Det var som att vara i en tryckkammare. Det var läskigt hur känslan i kroppen ändrades så fort man såg en artikel om Stefan.
Men just nu tycker jag att det börjar gå till överdrift om alla dess artiklar. Ge Stefans familj lite andrum. Vi i sport Sverige behöver inte ha all information på en gång. Låt hans kära få tid med sitt sorg arbete.
Vart äcklad av att se vad sportbladet hade gjort. En av Stefan´s bästa vänner David Petrasek stod med sin son i famnen som såg märkbart ledsen ut, sportbladet körde en mick under näsan på Petrasek. Började fråga hur han kände och så vidare, medans hans son såg väldigt ledsen ut och hans fru stod helt förkrossad i bakgrunden. Hur är man som människa då?
Dessa hockeyspelare är tillgängliga för journalister året om, men kan inte journalisterna ge dem 1 vecka ifred när deras bästa vän har lämnat jordsskorpan. Lämna dem ifred. Vi utomstående kan läsa om det där när det värsta har lagt sig. Vi behöver inte JUST NU uppdateringar.
Många ser hockeyspelare som hjältar, med utrustningen. Men när utrustningen har kommit av så är de vanliga människor! Och vanliga människor behöver tid för sig själva, för att vara med sina familjer. Få vara med sina vänner och sörja tillsammans me dem, inte med en mick under näsan.
Överskriften är ett citat av Gandhi, han har rätt, När du blir konfronterad av en sådan här fruktansvärd sak, kan du bara övervinna det med kärlek. Kärlek till sina barn och sin hustru/make.
Så låt dem vara ifred.
See you later alligators!

R.I.P Stefan Liv. 21/12 1980 - 07/09 2011

Hejsan.
Ja, vart ska man börja?
Sverige har tappat en fantastisk målvakt.
Sverige har tappat en fantastisk person.
Men framför allt har familjen Stefan Liv tappat en fantastisk make och fader.
Jag har aldrig träffat Stefan. Men utifrån intervjuer man tittat på och läst vad fantastiskt ödmjuk Stefan verkade vara.
Det går inte att beskriva vilken sorg man känner även fast man inte hade med Stefan att göra förutom att man tittar på sporten han utövade.
Får en klump i halsen som kan jämnföras med en fotboll med storlek 5 när jag tänker på hur ledsen hans nyblivna fru Anna är. De giftade sig i juni i år. De planerade att familjen skulle komma över till Stefan i Ryssland. Han hade 2 grabbar vid åldrarna 3 och 5 år. Herregud.
Man får en sådan uppfattning om livet. Det kommer som ett slag i ansiktet sådana här gånger.
Saker vi tar förgivet. Innan jag satte mig och skrev detta kramade jag om mina föräldrar och sa att jag älskade dem. Allting kan gå så jävla fort. Ena stunden tror man att allt är bra för att ögonblicket senare vara en katastrof. Men det är så livet är utformat. Det är så det är och det är väldigt svårt att göra någonting åt det.
Vi tar saker förgivet. Jag vet att jag gör det. Efter jag skrivit detta kan jag GÅ ner och ta en macka och äta den utan att tänka på någonting. Medans på flera ställen om i världen finns det männikor som sitter i rullstol, och deras största dröm är att ställa sig upp och ta 2 steg. Vilken otrolig glädje det skulle ge dem. Det tar jag förgivet. När jag äter mackan så finns det människor som skulle kunna gå genom eld för att få den.
Sådana tankar kommer upp i mitt huvud när sådana här tragedier händer.
På söndag är det 9/11, 11/9 eller 11 september 2011 säga hur man vill, men det är 10 år sedan världen förändrades.
Då kommer tankarna åka iväg till alla människor som tappade sin fadrer, moder, man, fru, bror, syster, son eller dotter. Vilken enorm saknad.
Det tar ett ögonblick att förändra en massa liv.
Så ni som läser detta, ta vara på era nära och kära.
Ha det bra, ta hand om er!


RSS 2.0