Live fotboll´s blogg

Ja välkommna tillbaka. Vad tycker ni om denna fotbolls söndag? Jag själv tycker det har varit j*vligt roligt och framför allt trubulent. Det har kommit in rapporter till alla medier om olika skandaler. Till exempel hur Frankrike beter sig. Helt otroligt men synd att Italien matchen var så dålig men jag återkommer till det senare i detta inlägg. Ja, vad ska man börja med i detta inlägg, jag tror vi börjar med resultaten och lite match snack. Kommentera gärna era åsikter för er som såg matchen. Det skulle vara skoj, att få igång en liten disskution.

Vi börjar med Paraguay i mot Slovakien, jag såg inte matchen. Tyvärr. Men Paraguay vann med 0-2 (0-1 efter första halvlek). Som det verkar var det en hård match.  

  <        Slovakien        0-2 (0-1)         Paraguay               
                                                                                  

                                                                                      Vera (Hårt spel)        45'
  Durica (Tackling)        42'                            
                                                                                     0-1        Vera (Barrios)        27'                                                                                                           0-2        Riveros (da Silva)        86'
  Šesták (Tackling)        47'
          
  Weiss (Hårt spel)        84'

Som vi alla kan se på statistiken så vart det riktigt grinigt i slutet av första halvleken och början av andra. Men två fina mål av Paraguay. Nog om den matchen.


Italien-Nya Zeeland

Ja, en usel tillställning. Ingen vidare bra match. En riktigt dålig match. Terror från Italiens sida. Som jag sagt i flera inlägg för er som följt mig här ikväll är att Italien måste slå ett lag som Nya Zeeland ifall man vill gå vidare. Nu har Italien chans att gå vidare med en vinst över Slovakien på Torsdag. Och att Paraguay vinner över Nya Zeeland. Men vinner Italien så får man troligen möta Holland i åttondelsfinalen och då blir det bara att packa väskorna om dom ska spela på detta vis. Vinner man inte i mot ett lag som är rankat 75? i världen så spöar man inte ett Holland. Men Holland har inte varit bra heller. Lite tur mål i mot Japan tror jag det var. En hands på Van Persie en spelare jag älskar by the way. Mycket pga han är en Arsenal spelare, mycket bra. Sedan ut till Robben tror jag det var som dundra in den eller om det var Sneijder inte riktigt säker men det skulle¨blåst av för hands i alla fall.

Så Italien måste verkligen spela upp sig och inte spela med Iaquinta ifrån start. Tveksamt ingrippande av Italiens förbundskapten att starta matchen med både Iaquinta och Cassano. Två skugg spelare. Många spelare i truppen som är frågetecken. Nya Zeeland spelade ett bra försvars spel samtidigt som Italien inte hade någon fantasi. Även fast förbundskaptenen Lippi påstod att dom hade det och att dom inte hade turen på sin sida. Men jag säger att fantasin var borta. Lägga ut den på Zambirotta och att han ska kasta inlägg på inlägg och inte får nån utdelning. Och jag höll på att glömma. Italien hade tror jag 15-20 hörnor idag och fick inte in en enda boll.

Nya Zeeland gjorde mål efter redan 7 minuter på en fast situation. Frispark till höger utanför Italiens straffområde. Ett inlägg som det blir en nickskarv på och den ställer mittbacken Cannavaro fullständigt. Den går på Smeltz som för övrigt var offside men domaren inte vinkade. Men han kunde ganska lätt peta in bollen och katastrof starten var ett faktum. Italien skapade inte mycket på grund utav sitt bristande fantasi.
Men 29 minuter in på matchen fick Italien en hörna, dom slår in den i straffområdet och där står Rossi som kastar sig fram. Nya Zeeland backen sliter i tröjan så pass mycket att tröjan står som en strut. Han missar bollen och domarn blåser och pekar på straff punkten.
Då börjar kommentatorerna för denna match att säga att det var en filmning. Det är det inte. Han var påväg i mot bollen och spelare drar så att tröjan står som en strut och han faller. Alltså han blir stoppad på ett sånt sätt att han inte kan nå bollen. Han hade chans att nicka in den eller i alla fall på mål så hade det blivit en chans. Men så vart inte fallet utan han blir stoppad på ett regel fel sätt. Att sedan okunnuga Glenn Strömberg sitter och säger att han kastar sig är urdåligt. Han drar han ju i tröjan så vad ska han göra. I alla fulla fall så kliver Iaquinta fram och slår in straffen på ett kyligt sätt. Mycket snygg. Sedan är matchen helt händelsefattig. Lippi låter Camroaniessi spela och han var ur dålig. Slog bort nästan varje passning. 

  Italien        1-1 (1-1)         Nya Zeeland

                                                                  0-1        Smeltz (Vunnen boll)        7'         
Iaquinta (Straffspark)        29'        1-1                 

                                                                    Fallon (Hårt spel)        14'                                                                                                 Smith (Fasthållning)        28'                                                                                                 Nelsen (Olämpligt uppträdande)        87'


För detta VM hoppas jag Italien går vidare. Nog om denna match, låt oss gå över till nästa. 

    Brasilien        3-1 (1-0)         Elfenbenskusten          

  BRA                                    -                            EBK
                                                                         
                                                                                                                                                        
 Fabiano (Kaká)        25'        1-0                                                 
      Fabiano                   50'        2-0                          
 Elano (Kaká)            62'        3-0                                              3-1          Drogba (Y. Touré)          79

Kaká (Olämpligt uppträdande)        85'                                            Tiéné (Hårt spel)        31' 
                              Kaká (Olämpligt uppträdande)        88'                                      Kéita (Hårt spel)        75'
                                                                                           Tioté (Hårt spel)        86'


Ja, första 20 minuterna kände laget på varandra och det var mycket spel på mittfällt. Man satstade inte så hårt i anfallen. Man sprang fram för att se hur det andra laget skulle agera sedan vände man tillbaka och passade hem till backlinjen. Så det var inga seriösa försök. Men i 25 minuten var det en tilltrasslad situation, Elfenbenskustens backar låg ner och Kaká som verkligen var delaktig i denna match trassla fram bollen till Fabiano som dundra upp bollen i nätaket. Det var tack vare studsen som den vart så perfekt hastighet på bollen. Hade målvakten satt händerna på den där så hade händerna suttit i skyddsnätet bakom målet. Ruggigt hårt.

Sedan var det väldigt passivt och Brasilen spelade som jag sa i nåt av inläggen nedan att dom spelade med triangel försvar. Satt högpress med 3 spelare och var snabba i dom defensiva positionerna. Så det var ingen samba fotboll som vi är vana att se Brasilien. Jag tror Dunga den Brasilianska förbundskaptenen vill ha bort den fotbollen efter Tyskland VM 2006. Det vart ett fiasko av Brasilien som verkligen dansade samba ur den turneringen. Det var för mycket fokus på annat än bara fotboll. Dom dansade samba på presskonferanser och vid mål och allt var nästan bara samba. Det var som en lek. Men nu är Dunga mer för försvar först och anfall sedan.

Andra halvlek startade jag och jag missade 2-0 målet pga hundrastning men hann in lagom till reprisen. Ännu en gång var Fabiano framme. Denna gång tog han ner den med armen efter en crossboll tror jag det var inte solklar hands men domaren lät det gå vidare. Sedan blir det en studs på bollen och där tar han ner den med armen. Han använder armen till sin fördel utan att någon av dom 3 domarna såg någonting. Och då kan han rulla in bollen ganska enkelt. Det värsta var att domaren skrattar tillsammans med Fabiano efter målet. På kamra bilderna såg det ut som att han frågade Fabiano att tog du ner den med handen och Fabiano svarar nej nej nej inte alls. Men vi kan klart och tydligt se att han gör det. Lätt för oss med 3-4 repriser medans domarna har sekunder på sig.

Sedan skapar Brasilien massor av chanser. Dani Alves börjar bomba mål med lite halv tama skott. Sedan kommer Kaká ännu en gång som var helt lysande denna match på vänster kanten slår in en mark boll som Elano lätt kan styra in med en bredsida. Mycket snyggt. Detta hände i 62 minuten.

i 79 minuten kommer ett riktigt snyggt anfall av Elfenbenskusten. Ett par snabba passningar som sedan resulterar ett inlägg där Drogba har smygit sig bakom Brasilianska backlinjen och nickar enkelt in 3-1. En liten komminikations fel mellan Julio Cesár och Lucio tror jag det var. Julio Cesár i Brasiliens mål var för övrigt lysnade som vanligt. Enligt Robert Perlskog har han lagt på sig en massa kilo jag förstår inte varför han tar upp det men i alla fall. Ibland undrar man vilka kvalikaftioner man måste ha för att kommentera fotboll.

Sedan händer det inte mycket förutom att det vart riktigt grinigt. Det finns ett sätt att försvara sig i mot Brasilien och det är att spela lite små fult. Men i slutet av matchen drog det iväg till riktigt fult och då rann det över för Kaká som varit lysande och fått tagit i mot en j*kla massa sparkar och det ena och det andra. Så han får ett gult sedan minuterna senare får han ett till gult och ett rött eftersom han fick 2 gula.

Ja mina kära läsare. Hoppas ni har orkat läsa ända hit och jag hoppas det har varit roligt denna kväll. Skriv gärna i kommentars fätlet ifall ni vill läsa mer om VM ifall jag ska Live referera några fler kvällar. FÖr mig har det varigt roligt nu ska jag nog inte skriva mer idag.
Vi hörs imorgon. Ha det bra, hej!


--=|Pierre|=--

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0