Problem måste lösas

Timrå har hyllats och åter hyllats för sin starka, kraftiga och imponerande mentalitet på bortaplan. Vi har ett bra bortafacit i och vi har åkt till ställen som Kinnarps och plockat med oss alla tre poängen. Men vad har egentligen hänt när laget återvänt till hemmaplan, till sin borg, till sitt hem.

Det ska vara omöjligt - eller det ska åtminstone kännas omöjligt - för motståndarlagen att åka hem med alla tre poängen ifrån arenor som E.on. När spelarna äntrar Cloetta Center är de rädda, skakiga och fyllda av skräck (något stor överdrift...) för att bli överkörda av de blå. De vet att Cloetta Center är en borg som nästan är omöjlig att överta. Samma sak gällde - och gäller fortfarande till viss mån - på Skabb Räven Arena (Fjällräven Arena). För några säsonger sedan då HV var omänskligt bra. Men när ens egen borg börjar skaka, spricka och rasa ihop måste man se över vad som faktiskt pågår.

Ni kan själva jämföra det med ert eget hem, er egen villa eller er egen lägenhet. Om någonting verkar fel, alltid går sönder eller inte fungerar är det självklart att ni ser över saken och försöker lösa problemet. På samma sätt måste ett hockeylag fungera. Om Timrå har ett fantastiskt bortafacit, men uselt hemmafacit, ja, då är det nog dags att på allvar se över vad i hela friden det är som går fel. (Vinst senast dock, uruselt spel)

Titta bara på Frölunda. Visst, nu har de drabbats av förskräckligt många problem som varit omöjliga att lösa och klara sig ur. De har haft ett dåligt lag, ägarproblem, tränarproblem, skadeproblem, inget självförtroende, dåligt spel och massor av andra saker. Men Scandinavium - som alla lag hatade att åka till för bara några år sedan - är inte längre en borg. Det är som vilken annan arena som helst.

Publiken må göra sitt bästa för att det fortfarande ska se ut som en borg, men sanningen är att konstruktionen är fel när lag som Södertälje kan åka dit och plocka hem tre poäng. Och Peter Popovih´s lag är inte det enda laget som åkt till Scandinavium och spelat som om det vore hemmaplan. På grund av Timrå´s 6 hemmaförluster kan E.on vara i fara för samma sak. Jag säger inte att det ska hända, men risken för att det kan hända ökar för varje förlust.

Timrå måste göra något åt detta. Spelet måste höja sig 2 snäpp, kanske till och med 3 snäpp. Men vi får se vad "perra" och "clabbe" hittar på. Hoppas dom hittar på någonting tills på lördag så vi tar oss an Luleå. Men först MÅSTE Timrå ta 3 poäng från MoDo i deras skabbiga lya.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0