Ett liv, En chans och en möjlighet.

För ett par dagar sedan satt jag på lunchen och läste aftonbladet, där står det att Jackie Arklöv har ansökt om nåd. Den mannen ska inte ha en chans till nåd.

För er som inte vet så var Jackie en av dem tre männen som rånade en bank i Kisa den 28 maj 1999. Under flykten var det 2 poliser som stoppade dem. Det var Olle Borén (42 år) och Robert Karlström (30 år). Dem vart avrättade efter vägkanten med 1 skott vardera i nacken. Sedan har Jackie gjort fruktansvärda saker i sitt liv.

"I kriget begick han krigsförbrytelser, dels i stridssituationer, dels i lägren Gabela och Grabovina, där han enligt dom i bosnisk domstol också gjorde sig skyldig till omfattande tortyr av muslimska fångar, bland annat gravida kvinnor, vilket han också erkänt. I maj 1995 blev Arklöv tillfångatagen av muslimer i staden Mostar i Bosnien-Hercegovina och dömdes i första instans i september 1995 till 13 års fängelse. Efter att ha överklagat friades han i februari 1996 från ansvar för vissa av gärningarna och straffet sänktes till åtta års fängelse." Källa: Wikipedia..

Jackie vart i alla fall dömd till livstid fängelse här i Sverige. Så den mannen ska defenitivt inte få gå på våra gator igen.

Han vill ha en andra chans. Får Olle eller Robert en andra chans? Dom behöver inte be om en andra chans! Dom gjorde ingenting fel.

Jackie bestämde att den 28 maj, slutar deras liv.

Han satte 2 familjer i sorg och saknad.

Han har inte förstått vad nära och kära till Olle och Robert har känt efter den 28 maj 1999.

Han påstår sig vara en bättre man nu och att han vill anpassa sig och vill bli accepterad i samhället.

Han kommer inte bli accepterad.

Han ska aldrig kliva på samhället´s asfallt igen.

Det får inte Olle eller Robert göra.

Dom får aldrig känna värmen från sommaren eller kylan från vintern. Dom får inte se sina barn växa upp. Dom får inte bli gamla tillsammans med den person dem älskar. 

Det bestämde Jackie Arklöv den 28 maj 1999.

Man får bara en chans i livet. Döden kan komma när som helst. Lev ditt liv på det viset du vill. Köp vad du vill köpa, gör det du vill göra och lev DITT liv som du vill.

Så länge folk inte bryter lagar så kommer jag alltid respektera dem. Men så fort dem ger mig en anledning att inte respektera dem längre kommer jag inte göra det.

Den 28 maj 1999 förlorade Jackie Arklöv min respekt.

Vila i frid Olle Borén.

Vila i frid Robert Karlström.

Pierre Hammarström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0