Det är en cancer i AIK-kroppen som frodas av feghet

Det här är ett upprop. Från en älskare till ett gäng andra älskare. Det är hög tid att tala klarspråk.
De soldater som står längst fram i AIK:s gulsvarta armé är inte barbarer eller huliganer. De är inga terrorister eller helt vanliga bråkmakare som dras till våldet runt fotbollen. Det är mycket värre än så.
Firman Boys är en av klubben indirekt sanktionerad maktfaktor, en sorts maffia, en cancer i AIK-kroppen. Den växer och frodas av feghet, samförstånd och vår andras tystnad.


Det är uppenbart
att ledningen i AIK antingen skrämts till tystnad eller håller käften av ren feghet. Turerna runt Attas avstängning bevisar att AIK som klubb på flera fronter öppnat dörrar i stormen åt de allra mest hårdföra fansen. Det är inte längre slipsarna på styrelserummen som styr klubben. Det är Firman Boys som bestämmer vilka spelare som ska tas ut. Det är samma anhang av supportrar (och de ÄR supportrar) som kastar stenar på motståndarlagets spelarbuss.

Varför gör då de detta? Inte för att skrämma bulgarerna eller för att sätta sig i respekt inför returmatchen i Bulgarien.


De gör det för att avsätta hela ledningen för AIK. Dessa soldater i AIK:s namn är så förtvivlat förbannade på att deras klubb inte lever upp till deras skeva självbild av hur bra de är, att de är beredda att skicka ut AIK ur Europa League innan de spelat sin andra match.

Kommentarer
Postat av: Cissi

hej allting bra idag? :)

2010-08-23 @ 13:02:15
URL: http://ceciliav.se
Postat av: Coquina

Tycker du att deras beteende är ok?

2010-08-23 @ 13:05:55
URL: http://coquina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0